Recentelijk werd bekend gemaakt dat minimaal 30 % van van de horecaondernemers problemen ervaart door personeelstekort. De gevolgen kunnen als een sluipmoordenaar zijn, waardoor je een tijd alle touwtjes aan elkaar knoopt. Maar dan is de kogel door de kerk, want zo gaat het écht niet meer.
Goed werkgeverschap
Maar wat gaat er nou mis? Helaas zijn er ook een heleboel hufters, deze collega ondernemers hebben het gewoonweg niet zo best voor met hun personeel. En ik ook niet met deze ondernemers, eerlijk gezegd.
Maar hoe zit dat met al die andere goedwillende ondernemers? Want jij als ondernemer snapt best dat je je werknemers moet motiveren en af en toe eens goed moet belonen.
De 11 meest voorkomende fouten die gemaakt worden zijn:
  1. Denken dat belonen in geld het meest belangrijk is.
  2. Onzekerheid bieden, “flex-contracten” en slechte verloningsconstructies.
  3. Het negeren van persoonlijke kwesties.
  4. Niet of nauwelijks investeren in de persoonlijke ontwikkeling van jouw werknemer.
  5. Communiceren via e-mail en whatsapp.
  6. Klagen over medewerkers tegen jouw medewerkers.
  7. Trainingen en meetings niet uitbetalen.
  8. Jouw werknemers niet betrekken bij besluiten en veranderingen.
  9. Geen tijd maken voor het inwerktraject.
  10. Verwachten dat de werknemers net zo veel voor jouw zaak doen als jijzelf.
  11. Focussen op wat niet goed gaat.
Spiegeltje spiegeltje aan de wand…
Wanneer je jezelf al herkent in slechts één van de punten dan kan dit de oorzaak zijn voor de problemen die je ondervindt. Maar hey, er is ook goed nieuws! Door je bewust te zijn van jouw gedrag kun je een aanpassing gaan maken.
Samenwerken?
Wil je hier professionele hulp bij? Dat kan. Ik vind het enorm leuk om horecaondernemers te helpen en samen de successen te boeken. En dát zorgt voor resultaten als minder verzuim, minder verloop, een hogere betrokkenheid en productiviteit.
Over Joyce en Rondje Horecapersoneel
Na jarenlange ervaring, onderzoek en studie ben ik tot hét recept gekomen. De manier om personeel gemotiveerd aan je te binden. Als vrouw uit een horecafamilie heb ik een ware passie voor de horeca. Tel daar mijn interesse voor mens en motivatie bij op en je snapt gelijk waarom ik met Rondje Horecapersoneel kan en wil helpen!

Download onze brochure!

Laat uw gegevens achter en u ontvangt per e-mail een link naar onze brochure met daarin een overzicht van onze dienstverlening, inclusief de door ons gehanteerde prijzen.

Bedankt! U ontvangt een download-link per e-mail.

Rondje Horecapersoneel maakt op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website en/of Flash-applicaties wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. Wij maken gebruik van technische cookies ( noodzakelijk voor de technische werking van de website) en analytische cookies (om gebruiksgegevens te verzamelen). Wij mogen gebruik maken van technische cookies maar u heeft het recht om te kiezen of u ook analytische inschakelt . Als u deze cookies inschakelt, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden . Privacy policy