Blog

Van Binden & Boeien naar Overleven, wat te doen?

Nog niet zo lang geleden stonden de kranten er vol mee; de horeca had een groot personeelstekort. Horecabedrijven haalden de meest creatieve fratsen uit om aan het beste personeel te komen en focusten steeds meer op het behouden van personeel, arbeidstekorten bleven maar groeien. Nu lijkt het volledig te zijn omgedraaid. Veel personeel wordt ontslagen en komt op straat te staan. De focus ligt meer op crisismanagement en zoveel mogen verdienen en besparen. 

SLIM geregeld!

SLIM geregeld!

Binnen de horeca is het minder gebruikelijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen met een studie. Horecaondernemers hebben daar vaak minder tijd en geld voor in huis, dan grotere bedrijven.

Met de SLIM regeling wil het kabinet dit oplossen. Daarnaast is het zo, dat werkgevers die de NOW aanvragen, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te gaan doen, zodat werknemers zich kunnen aanpassen aan de nieuwe economische situatie. Werkgevers leggen hier bij aanvraag van de NOW 2.0 een verklaring over af. De SLIM regeling is juist nu voor deze werkgevers een extra kans. 

De 5 beste tips om straks weer met je horeca team aan de slag te gaan!

De 5 beste tips om straks weer met je horeca team aan de slag te gaan!

Per 1 juni mag jij je gasten weer verwelkomen. Veel te lang mocht je niet doen waar jij en je team goed in zijn en ook nu is er slechts een beperkte mogelijkheid ten aanzien van voor de sluiting. Waarschijnlijk heb je de tijd al benut om te bedenken hoe dat moet met die 1,5 meter en met max 30 mensen in je zaak. Daar vertel ik je dus niks nieuws. Nee, maar waar ik je wel wat belangrijks te melden heb is hoe je dat gaat doen met jouw team.

Een verlenging van de maatregelen, wat nu?

Een verlenging van de maatregelen, wat nu?

Vanaf 15 maart sloten alle horeca gelegenheden in verband met corona. Op 21 april zijn de maatregelen verlengd. Dit heeft een grote impact op de horeca. De maatregelen voor de horeca gelden voor nu in ieder geval nog tot 20 mei, maar mogelijk worden de maatregelen weer verlengd, al dan niet in een mildere vorm. De overheid is met verschillende maatregelen gekomen om de horeca tegemoet te komen, zo kan bijvoorbeeld sinds 6 april gebruik worden gemaakt van de NOW-regeling (noodfonds overbrugging werkgelegenheid) waarbij werkgevers maximaal 90% van de loonkosten vergoed kunnen krijgen. In de praktijk levert dit voor veel ondernemers niet de juiste ondersteuning. Welke zorgen leven er bij ondernemers op dit moment? Wat doen verschillende bedrijven om deze corona crisis door te komen? En welke creatieve ideeën zijn er wellicht ontpopt? Om antwoord te vinden op deze vragen heb ik een belronde gedaan langs onze contacten.

Ziekteverzuim tijdens de Coronacrisis

Ziekteverzuim tijdens de Coronacrisis

Wat doe je als jouw werknemer zich ziek meldt? Of je nu door kunt draaien of niet, veel horecazaken krijgen te maken met ziekmeldingen.   Dan krijg je ook te maken met een wirwar aan wetgeving. Welke factoren en belangen wegen nu mee? Wat is de juiste wijze van...

Rondje Horecapersoneel maakt op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website en/of Flash-applicaties wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. Wij maken gebruik van technische cookies ( noodzakelijk voor de technische werking van de website) en analytische cookies (om gebruiksgegevens te verzamelen). Wij mogen gebruik maken van technische cookies maar u heeft het recht om te kiezen of u ook analytische inschakelt . Als u deze cookies inschakelt, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden . Privacy policy