Per 1 juni mag jij je gasten weer verwelkomen. Veel te lang mocht je niet doen waar jij en je team goed in zijn en ook nu is er slechts een beperkte mogelijkheid ten aanzien van voor de sluiting. Waarschijnlijk heb je de tijd al benut om te bedenken hoe dat moet met die 1,5 meter en met max 30 mensen in je zaak. Daar vertel ik je dus niks nieuws. Nee, maar waar ik je wel wat belangrijks te melden heb is hoe je dat gaat doen met jouw team.

Tip 1: Organiseer een moment van weer samenkomen dat bíjblijft

Zorg dat je met je team (of in kleine teams in verband met de 1,5 meter) vóór 1 juni samenkomt en maak daar een eigen feestje van. Speel samen een spel? https://www.facebook.com/gastologie/app/208195102528120/
Dit filmpje is opgenomen in de tijd voor corona, maar dat lukt ook op 1,5 meter. Zorg ook dat er ruimte is om met elkaar te delen hoe de afgelopen periode is geweest. Een moment van samenkomen dat helemaal past bij jouw bedrijf. Hoe vieren jullie dat je weer mag? Laat ook vooral je team weten hoe blij je bent weer met ze te mogen samenwerken.

Tip 2: Bedenk samen hoe je bepaalde gewoontes vanaf nu gaat doen

Hoe ga je bijvoorbeeld elkaar groeten? En hoe ga je dat naar de gasten doen? Laat dit niet aan de individuele medewerker over maar spreek met elkaar af hoe jullie dit willen doen als één team en één gebaar naar de gasten en naar elkaar.  Hoe spreek je elkaar aan als het even niet gelukt is om je aan de regels te houden. En belangrijk: hoe spreek je de gasten daarop aan. Je gasten gaan jullie straks beoordelen op veiligheid. Dat en natuurlijk de gezelligheid bepaalt of gasten terug gaan keren.

Tip 3: Ga met iedere medewerker even apart een gesprekje aan

Wellicht heb je in de afgelopen tijd al veel met je medewerkers gesproken? Zo vlak voor de herstart kan het geen kwaad dit nogmaals te doen. Vragen die je kunt stellen:

  • Hoe zit je in je vel?
  • Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?
  • Hoe zit het met je energie en gezondheid?
  • Wat heb je gemist en wat niet?
  • Wie heb je gemist?
  • Wat heb je gewaardeerd aan ons bedrijf en wat niet?
  • Waar ben je tegen aan gelopen? Waar had je last van?
  • Welke inzichten voor jezelf heeft de afgelopen periode je gebracht?
  • Heb je nog ideeën die we kunnen meenemen?
  • Gaat het je lukken om met plezier te werken in deze 1,5 meter horeca?

Tip 4: Met welke gewoontes gaan we door?

Misschien zijn er gewoontes ontstaan die heel erg de moeite zijn om door te zetten. Ben je misschien veel meer online en digitaal gaan werken? Ben je overgestapt op bezorgen en afhalen en is dat heel goed gelukt? Heb je misschien prachtig mooie ‘even-zelf-afmaken-menu’s’ geleverd? Zijn er misschien heel andere teamsamenstellingen ontstaan en werken die misschien wel beter samen? Bespreek met elkaar wat mag blijven en wat niet meer.

Tip 5: Hoe ga je als bedrijf om met de nieuwe toekomst?

Zijn de doelstellingen van het bedrijf nog wel dezelfde ? Of moeten ze opnieuw bepaald worden nu alles anders geworden is? Bespreek dit niet alleen in het team van leidinggevenden, maar betrek alle medewerkers daarbij. Door ze serieus te nemen en je waardering naar ze uit te spreken ga je samen werken aan oplossingen.

Vrij vertaald naar: https://www.pwnet.nl/personeelsmanagement/blog/2020/05/reboarding-7-tips-om-medewerkers-zich-welkom-te-laten-voelen-op-hun-werkplek-10134371?utm_source=Vakmedianet_red&utm_medium=email&utm_campaign=20200514_PWdeGids_week20&utm_content=Email

Download onze brochure!

Laat uw gegevens achter en u ontvangt per e-mail een link naar onze brochure met daarin een overzicht van onze dienstverlening, inclusief de door ons gehanteerde prijzen.

Bedankt! U ontvangt een download-link per e-mail.

Rondje Horecapersoneel maakt op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website en/of Flash-applicaties wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. Wij maken gebruik van technische cookies ( noodzakelijk voor de technische werking van de website) en analytische cookies (om gebruiksgegevens te verzamelen). Wij mogen gebruik maken van technische cookies maar u heeft het recht om te kiezen of u ook analytische inschakelt . Als u deze cookies inschakelt, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden . Privacy policy