“Dat heb ik je gisteren toch verteld?” of “Dat is vorige week in de vergadering besproken!” of “Dat staat in het rooster en in de infomail!”. Dit zijn voorbeelden van situaties die herkenbaar voor jou kunnen zijn. Jij denkt dat de communicatie goed is overgebracht, terwijl de ander er niks van begrepen lijkt te hebben.

Het is enorm frustrerend voor jou als zender van de informatie. Het is niet goed voor de sfeer en de gewenste actie volgt niet en je moet het zelf weer oplossen.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Hoe lekker zou het zijn wanneer je alles een keer vertelt waarna het meteen begrepen is? Van een professional mag je toch verwachten dat een keer genoeg is? Helaas werkt ons brein niet zo. Gelukkig is er een oplossing; herhalen, herhalen en herhalen! Natuurlijk is dit niet de enige oplossing, maar wel een heel belangrijke!

“Oefening baart kunst, is niet voor niets een bekend gezegde.”

Herhalen en herhaling zijn niet alleen op de horecavloer belangrijk. Door herhaling beleef je als kind de wereld al als voorspelbaar en veilig. Herhalen zorgt ervoor dat we ons dingen kunnen herinneren, we maken hierdoor dingen “eigen”. Het heeft een positief effect op onze ontwikkeling. “Oefening baart kunst”, is niet voor niets een bekend gezegde.

Wil je bijvoorbeeld dat informatie uit de training op de vloer wordt gebruikt? Zorg dan dat je dit vaak herhaalt. Hoe? Bijvoorbeeld via een melding voor het weggaan, door het voor de start van de shift te bespreken, door het zichtbaar op te hangen, door er video’s over te sturen en door er de volgende dag naar te vragen.

Wil je meer weten over het ontwikkelen van jouw medewerkers? Wij helpen je bij het inzetten van handigheidjes die zorgen voor groei!

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Joyce Vastenhouw is initiatiefnemer van Rondje Horecapersoneel. In maart 2019 presenteerde zij haar praktische boek ‘Binden & Boeien op de kaart’. Joyce heeft Rondje Horecapersoneel opgezet om binnen de horeca ondernemers, medewerkers én gasten te “Binden & Boeien”.

Download onze brochure!

Laat uw gegevens achter en u ontvangt per e-mail een link naar onze brochure met daarin een overzicht van onze dienstverlening, inclusief de door ons gehanteerde prijzen.

Bedankt! U ontvangt een download-link per e-mail.

Rondje Horecapersoneel maakt op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website en/of Flash-applicaties wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. Wij maken gebruik van technische cookies ( noodzakelijk voor de technische werking van de website) en analytische cookies (om gebruiksgegevens te verzamelen). Wij mogen gebruik maken van technische cookies maar u heeft het recht om te kiezen of u ook analytische inschakelt . Als u deze cookies inschakelt, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden . Privacy policy