Door te ‘boeien’ ga je automatisch ‘binden’, want het nieuws ‘dat is een fantastische werkgever’ gaat als een lopend vuurtje.Maar dit is niet de enige manier om een perfecte match te realiseren. Want zomaar iedereen aannemen onder het mom van ‘hij of zij wil graag’ is niet aan te raden. De waarden van jouw horecazaak moeten wel matchen met die van de werknemer alvorens je gaat hopen op een langdurige relatie.

”Ken jij een leuke kok die goed bij ons past? Dan krijg jij een jaar lang elke week een gratis daghap!”

Laatst werd ik uitgenodigd voor een training van Jacco Valkenburg. Hij schreef het boek ‘Recruitment 3.0′. Na zijn training bundelde ik onze inzichten en kom tot 10 punten die je kunt inzetten. Punten waarmee jij net als bovenstaand voorbeeld jouw netwerk inzet om net dat stapje extra te zetten om jou te helpen met het vinden van een geschikte kandidaat. 10 punten om jezelf in de kijker te zetten.

  1. Vertel de wereld wie je zoekt, wees specifiek 
  2. Gebruik hiervoor een filmpje of een infographic (hier heb je gratis apps voor!)
  3. Vertel op social media dat er een bonus te verdienen is (elke dag een gratis kopje koffie, een dagje uit..?)
  4. Beloon je huidige werknemers als zij iemand aandragen met een bonus of een cadeau
  5. Activeer je team om te helpen
  6. Maak het makkelijk om te solliciteren (klik & verzend, dus geen lange motivatiebrieven, uitgebreide cv’s)
  7. Proactieve benadering team
  8. Organiseer een horecaworkshop voor geïnteresseerden
  9. Organiseer een evenement zoals een open dag met een sterrenkok of meestergastheer
  10. Geef blijvend aandacht aan het wervingsbeeld

Nu de aanmeldingen binnenkomen is het zaak om die werknemers een warm bad te geven, maar hoe doe je dit nou zo optimaal mogelijk? Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat de volgende vijf punten zorgen voor een onweerstaanbare indruk.

  1. Voer het gesprek in de mooiste ruimte, in de meest fijne ambiance
  2. Zorg voor een super fijne zitplek
  3. Zoek naar overeenkomsten tijdens het gesprek
  4. Laat alvast zien wie de collega’s zijn
  5. Geef werknemers na een sollicitatie een cadeautje (ook degene die je afwijst

Aan de slag!

Plan een afspraak

 

 

 

Rondje Horecapersoneel maakt op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website en/of Flash-applicaties wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. Wij maken gebruik van technische cookies ( noodzakelijk voor de technische werking van de website) en analytische cookies (om gebruiksgegevens te verzamelen). Wij mogen gebruik maken van technische cookies maar u heeft het recht om te kiezen of u ook analytische inschakelt . Als u deze cookies inschakelt, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden . Privacy policy