We weten het: de wereld om ons heen verandert voortdurend. Niets nieuws onder de zon, het lijkt wél steeds sneller te gaan. De digitale innovaties bepalen het tempo en of we willen of niet: we moeten mee.

Stilstand = immers achteruitgang

Toch zetten we vaak de hakken in het zand bij aangekondigde veranderingen. Liever blijven we in onze comfortzone: je weet wat je hebt en nog niet wat je krijgt.

Ja, maar…….. 😉

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. En dan dringt soms opeens tot ons door dat er wel iets moet veranderen omdat de oude werkwijze kennelijk niet meer volstaat.

In de horeca heeft de ondernemer, net als in veel andere branches, te maken met een nijpend personeelstekort. Goede mensen vinden is een opgave en ze aan je bedrijf blijven binden en boeien is echt een ding. Je oude manier van omgaan met je team lijkt niet meer te passen bij de nieuwe generatie medewerkers. We spreken over de generatie X,Y en Z en bij die generaties horen verschillende verwachtingen over werk. Ze zijn opgegroeid in een andere tijd dan de ondernemer. De motivaties en drijfveren van deze generaties zijn anders dan van eerdere generaties. Een goede balans werk/privé, aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en behoefte aan erkenning en waardering, het zijn zo wat voorbeelden van de waarden waaraan deze generaties hechten. Als ondernemer kun je daar boos of gefrustreerd over raken. Soms alleen diep van binnen maar wie het hart op  tong heeft liggen ook in de relatie met de medewerker. Uitingen als: ”jullie zijn gewoon niet meer gewend zo hard te werken als wij vroeger!”

Kraak de code

En toch helpt het niet om er boos of gefrustreerd over te raken. Het is een kwestie van de goede ‘code te kraken’ bij deze jonge medewerkers om te merken waarvoor zij het vuur uit hun sloffen lopen. Als je als horeca ondernemer die code gekraakt hebt en je kunt daar je voordeel mee doen, dan kun je een team bouwen waarmee je top resultaten kunt boeken. En wie wil dat nu niet?

Duurzame oplossing

Wij van Rondje Horecapersoneel helpen je bij het kraken van de code! Je gaat het zelf doen, maar………..;) We helpen je in een programma van 6 maanden waarin we je begeleiden naar de nieuwe situatie. En we zorgen ervoor dat jij als horecaondernemer of manager die nieuwe situatie kunt bestendigen. Geen oeverloze vergaderingen en geen vluchtige opbrengst, maar een duurzame oplossing.

Bel Joyce of Bea voor een kennismaking. Collega’s in de horeca gingen je al voor. De geestelijk vader van www.omdenken.nl, Berthold Gunster zegt het zo: ”ja-maar, wat als alles lukt?”

Je mag ook jouw gegevens achterlaten, klik dan:

HIER

Download onze brochure!

Laat uw gegevens achter en u ontvangt per e-mail een link naar onze brochure met daarin een overzicht van onze dienstverlening, inclusief de door ons gehanteerde prijzen.

Bedankt! U ontvangt een download-link per e-mail.

Rondje Horecapersoneel maakt op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website en/of Flash-applicaties wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. Wij maken gebruik van technische cookies ( noodzakelijk voor de technische werking van de website) en analytische cookies (om gebruiksgegevens te verzamelen). Wij mogen gebruik maken van technische cookies maar u heeft het recht om te kiezen of u ook analytische inschakelt . Als u deze cookies inschakelt, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden . Privacy policy