Je staat de hele week zelf in jouw horecaonderneming. En in ieder geval, je bent er op alle vlakken druk mee. Machines en apparaten gaan stuk, inlogcodes kwijt, medewerkers op vakantie, een extreem drukke zondag, slechte producten van de leverancier. Kortom; allerlei zaken die jij als horecaondernemer snel opgelost moet hebben en waar je mee moet dealen. En hallo, dan heb je toch niet ook nog eens tijd voor ‘het pappen en nat houden van jouw medewerkers’!

“Ondernemer, je bent goed bezig!’’

Je bent immers gewend om in hectische situaties van alles te regelen. Je hebt best wat structuur her en der aangebracht, maar de horeca kan onvoorspelbaar zijn. We hebben niet allemaal de nieuwste data tools om te voorspellen hoe de dag zal verlopen. Daarnaast kan ziekte, overlijden of een brug die open staat roet in het eten gooien waardoor de dag direct anders loopt dan je had verwacht. Je hebt de personeelszaken best aardig geregeld, de contracten zijn in orde, je voert zo nu en dan eens een gesprek en plant een jaarlijks personeelsuitje.

Je kent ook verloop, wellicht wat meer dan je zou willen. De beste mensen lijken naar andere horecaondernemingen te gaan, of zelfs de branche te verlaten. ‘’Zie je wel’’, zeg je, ‘’ik kan er zo weinig aan doen momenteel’’. Vervolgens staan de kranten er vol mee: ‘’Binden & Boeien’’, ‘’investeren in je personeel’’, ‘’creëer opleidingen en leertrajecten’’, ‘’betaal meer loon’’, ‘’regel ludieke arbeidsvoorwaarden’’. De branchevereniging stimuleert om meer tijd en geld in jouw personeel te investeren en geeft tips en adviezen. Je pakt wat dingen op, maar het werkt niet. De situatie blijft ongewijzigd.

‘’ En hallo, dan heb je toch niet ook nog eens tijd voor ‘het pappen en nat houden van jouw medewerkers’!’’

Ondernemer, je bent goed bezig! Op sommige vlakken misschien niet goed genoeg. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Misschien is het gebrek aan kennis over beschikbare opleidingen en trainingen, leiderschap of werving- en selectiemethoden. Dat jouw eerdere pogingen om het op het vlak van personeelszaken anders aan te pakken slechts deels of niet lukte n dragen niet bij aan vertrouwen in een andere aanpak. En dat is begrijpelijk.

De voordelen van het investeren in jouw personeel, zowel in tijd als aandacht, zijn vaak pas op de middellange termijn zichtbaar. Het lijkt dus weinig toegevoegde waarde te hebben om dit toch te doen. De waan van de dag en ingebouwde patronen slijten er zo weer in. Maar laat deze mindfuck je niet ontmoedigen! Al die positieve berichten zoals ‘’behandel de gast goed, behandel een medewerker beter’’, ben je wellicht soms zat! Probeer deze toch om te zetten in een goed beleid. Ook op het gebied van personeelszaken kun je gewoonweg heel veel goed doen, waardoor je wél die aantrekkelijke werkgever bent en wel meer winst behaalt, of wel een hogere arbeidsproductiviteit.

 

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

 

Een sterk fundament van een huis zorgt ervoor dat deze niet instort wanneer je er een steen uittrekt. Dat is de basis. Maar je moet ook zorgen dat de mensen in het huis willen wonen. Bouw geen huis in de provincie als de bewoners graag in het centrum van alle drukte willen wonen. Zorg dus dat je een strategisch personeelsbeleid hebt, dat past bij jouw medewerkers en de omgeving. Dat past bij jouw doelstellingen en strategie. Hoe klein of groot je onderneming ook is!

Rondje Horecapersoneel kan met jou meekijken. Wij maken een analyse van jouw situatie, een plan van aanpak en bovendien kunnen we je helpen met het implementeren. Je staat er niet alleen voor!

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Joyce Vastenhouw is initiatiefnemer van Rondje Horecapersoneel. In maart 2019 presenteerde zij haar praktische boek ‘Binden & Boeien op de kaart’. Joyce heeft Rondje Horecapersoneel opgezet om binnen de horeca ondernemers, medewerkers én gasten te “Binden & Boeien”.

Download onze brochure!

Laat uw gegevens achter en u ontvangt per e-mail een link naar onze brochure met daarin een overzicht van onze dienstverlening, inclusief de door ons gehanteerde prijzen.

Bedankt! U ontvangt een download-link per e-mail.

Rondje Horecapersoneel maakt op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website en/of Flash-applicaties wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. Wij maken gebruik van technische cookies ( noodzakelijk voor de technische werking van de website) en analytische cookies (om gebruiksgegevens te verzamelen). Wij mogen gebruik maken van technische cookies maar u heeft het recht om te kiezen of u ook analytische inschakelt . Als u deze cookies inschakelt, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden . Privacy policy