Tijdens de persconferentie op 6 mei maakte het kabinet bekend dat vanaf 1 juni restaurants, cafés en terrassen weer open mogen onder bepaalde voorwaarden. Er mogen maximaal dertig personen naar binnen en reserveren is verplicht. Daarnaast blijft de 1,5 meter afstand gewoon gelden. Maar wat nu? Hoe ga je je bedrijfsvoering aanpassen om aan deze voorwaarden te voldoen? Zet je je tafels vast met 1,5 meter afstand ertussen? Maak je lijnen op de grond om 1.5 meter af te bakenen? Hoe ga je eventueel capaciteitsverlies opvangen? Ga je de minimale besteding verhogen of snelheid vergroten? Hoe gaat je menukaart eruit zien? Hoe ga je het eten en drinken uitserveren? Dit zijn belangrijke vragen om over na te denken. Maar een vraag die misschien nog wel belangrijker is: hoe zorg je dat de verandering effectief is en tegelijkertijd wordt ondersteund door je personeel?

Een effectieve beslissing is een beslissing waar je personeelsbeleid en veranderingen binnen je bedrijf echt bijdragen aan je doelen. Maar hoe bereik je dit? Hierbij is het van belang dat je beslissing van goede kwaliteit is, oftewel, alle onderdelen van je personeelsbeleid zijn van goede kwaliteit. Maar dit kan niet zonder dat je medewerkers de beslissing ook accepteren.

Lees het artikel van HR Business Partner over ‘Aan de slag met jouw team’

Het is dus belangrijk dat medewerkers de verandering accepteren. Zodra medewerkers weerstand voelen tegen verandering kan dit verschillende negatieve consequenties hebben. Je kunt denken aan een verminderde productiviteit en verminderde tevredenheid; daarnaast kunnen er meer ziekmeldingen zijn en een hoger verloop. Hoe de verandering plaatsvindt heeft veel invloed op werknemers en of zij de verandering zullen accepteren of niet. Het is ontzettend belangrijk om medewerkers te betrekken bij de verandering. Hierdoor zullen zij positiever staan tegenover de nieuwe bedrijfsvoering, daarnaast zorgt het ervoor dat medewerkers zich harder zullen inzetten voor hun taken. Als medewerkers mee kunnen denken over de veranderingen zullen zij de veranderingen ook meer ondersteunen omdat ze kiezen voor veranderingen die liggen binnen hun eigen kunnen. Medewerkers die betrokken zijn bij het bedrijf zijn betere ambassadeurs, het is dus van belang dat het hele bedrijf achter de verandering staat!

Kortom, hoe beantwoord je de vragen over de inrichting van jouw bedrijf met de 1.5 meter maatregelen? Wat kan je doen om te zorgen dat jij met een goed beleid straks weer open kunt?

Tip 1: Maak samen met je personeel een plan van aanpak en betrek hen bij de veranderingen

 Tip 2: Ga de kwaliteit van de verschillende onderdelen van je plan na; bereik je hiermee je doelen?

Maaike de Ruiter studeerde in 2020 af als organisatiepsycholoog. Na haar stage bij Rondje Horecapersoneel verzorgt zij voor Rondje Horecapersoneel training, advies en coaching voor leiders in de Horeca.

 

 

Referenties
Furst, S. A., & Cable, D. M. (2008). Employee resistance to organizational change: Managerial influence tactics and leadermember exchange. Journal of Applied Psychology, 93, 453–462. Higgins, C., Judge, T. A., & Ferris, G. R. (2003). Influence tactics and work outcomes: A meta-analysis. Journal of Organizational Behavior, 24, 89–106. Yukl, G., & Tracey, J. B. (1992). Consequences of influence tactics used with subordinates peers, and the boss. Journal of Applied Psychology, 77, 525–535. Armenakis, A. A., & Harris, S. G. (2009). Reflections: Our journey in organizational change research and practice. Journal of Change Management, 9(2), 127–142. Sharif, M. M., & Scandura, T. A. (2014). Do perceptions of Ethical Conduct Matter During Organizational Change? Ethical Leadership and Employee involvement. Journal of Business Ethics, 124, 185-196.
Vastenhouw, J. (2019). Binden & Boeien op de kaart (1e ed.). Purmerend, Nederland: Spinam Media.

Ja, ik wil gebeld worden (vrijblijvend!)

 

 

Rondje Horecapersoneel maakt op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website en/of Flash-applicaties wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. Wij maken gebruik van technische cookies ( noodzakelijk voor de technische werking van de website) en analytische cookies (om gebruiksgegevens te verzamelen). Wij mogen gebruik maken van technische cookies maar u heeft het recht om te kiezen of u ook analytische inschakelt . Als u deze cookies inschakelt, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden . Privacy policy