Over Bea

Bea Scholtens

Bea heeft een rijke HR historie en weet als geen ander hoe je succesvolle teams bouwt. Ze is een zeer ervaren adviseur met een coachende en zorgvuldige manier van werken. Ook werkte zij voor De Rooi Pannen Horecaopleidingen. Zij is werkzaam als HR Horeca partner bij Rondje Horecapersoneel voor verschillende bedrijven in het Noordoosten van ons land.

‘’Ik heb ruim 30 jaar HR ervaring en kan praktisch en hands-on de zorgen op HR terrein aanpakken en waar mogelijk wegnemen.’’

De methodes en werkwijzen van Rondje Horecapersoneel sluiten volledig aan bij haar visie, zodat zij samen met de ondernemers, de managers en het hele team successen boekt.

Van Binden & Boeien naar Overleven, wat te doen?

Nog niet zo lang geleden stonden de kranten er vol mee; de horeca had een groot personeelstekort. Horecabedrijven haalden de meest creatieve fratsen uit om aan het beste personeel te komen en focusten steeds meer op het behouden van personeel, arbeidstekorten bleven maar groeien. Nu lijkt het volledig te zijn omgedraaid. Veel personeel wordt ontslagen en komt op straat te staan. De focus ligt meer op crisismanagement en zoveel mogen verdienen en besparen. 

SLIM geregeld!

SLIM geregeld!

Binnen de horeca is het minder gebruikelijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen met een studie. Horecaondernemers hebben daar vaak minder tijd en geld voor in huis, dan grotere bedrijven.

Met de SLIM regeling wil het kabinet dit oplossen. Daarnaast is het zo, dat werkgevers die de NOW aanvragen, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te gaan doen, zodat werknemers zich kunnen aanpassen aan de nieuwe economische situatie. Werkgevers leggen hier bij aanvraag van de NOW 2.0 een verklaring over af. De SLIM regeling is juist nu voor deze werkgevers een extra kans. 

Medewerkers weigeren werk of negeren de regels in coronatijd. Wat nu?

Medewerkers weigeren werk of negeren de regels in coronatijd. Wat nu?

De absurde maatregelen vragen waarschijnlijk een grote verandering van de bedrijfsvoering en een flexibele houding van jouw team. Stel nu dat er medewerkers zijn die bang zijn om te werken of om met het openbaar vervoer te reizen en weigeren te komen. Of wat als een medewerker de regels en maatregelen negeert? Wat kan je hieraan doen?

Rondje Horecapersoneel maakt op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website en/of Flash-applicaties wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. Wij maken gebruik van technische cookies ( noodzakelijk voor de technische werking van de website) en analytische cookies (om gebruiksgegevens te verzamelen). Wij mogen gebruik maken van technische cookies maar u heeft het recht om te kiezen of u ook analytische inschakelt . Als u deze cookies inschakelt, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden . Privacy policy