Over Jeaninne
Jeannine Sok
Jeannine werkte de hotelschool jarenlang bij Blixem, een etablissement met medewerkers met een beperking. Daarna werkte zij als projectleider bij FNV Horecabond en was zij bestuurslid bij het Gastvrijheidsgilde. Na haar opleiding Communicatie start ze SOK Organisatie en Communicatie. De combinatie van creativiteit en praktische (horeca)ervaring maakt dat ze bijzondere projecten succesvol van de grond tilt.
‘’Zowel met het team als met de ondernemer of leidinggevende ga ik aan de slag met het belangrijkste aspect in de horeca: de (interne) gastvrijheid.’’
Gebruik social media tijdens de coronacrisis – 7 Tips
Door de coronacrisis is men veel meer de kracht van online gaan zien. Shoppen via internet stijgt in populariteit, er verschijnen meer webwinkels en bedrijven die al online actief waren zien een belangrijke omzetgroei.
Van Binden & Boeien naar Overleven, wat te doen?
Nog niet zo lang geleden stonden de kranten er vol mee; de horeca had een groot personeelstekort. Horecabedrijven haalden de meest creatieve fratsen uit om aan het beste personeel te komen en focusten steeds meer op het behouden van personeel, arbeidstekorten bleven maar groeien. Nu lijkt het volledig te zijn omgedraaid. Veel personeel wordt ontslagen en komt op straat te staan. De focus ligt meer op crisismanagement en zoveel mogen verdienen en besparen.
SLIM geregeld!
Binnen de horeca is het minder gebruikelijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen met een studie. Horecaondernemers hebben daar vaak minder tijd en geld voor in huis, dan grotere bedrijven.
Met de SLIM regeling wil het kabinet dit oplossen. Daarnaast is het zo, dat werkgevers die de NOW aanvragen, worden verplicht om hun werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te gaan doen, zodat werknemers zich kunnen aanpassen aan de nieuwe economische situatie. Werkgevers leggen hier bij aanvraag van de NOW 2.0 een verklaring over af. De SLIM regeling is juist nu voor deze werkgevers een extra kans.