Het Wapen is zeven dagen per week geopend, van 8.30 tot 24.00 uur, voor ontbijt, lunch en diner. Rondom de zaak ligt een terras met ongeveer honderd stoelen en daarnaast nog diverse houten banken. Achter de zaak zit een extra terras met veertig zitplaatsen. Er is een grote feestzaal en een ‘bovenkamer’ voor feesten en partijen. Om deze capaciteit goed in te vullen, heeft Van Berkel een team van ongeveer veertig mensen, omgerekend
15 fte’s. Gemiddeld zijn ze 5 jaar in dienst. ‘Het team is dubbel zo groot als 10 jaar geleden. Ik dacht te vaak van mijn mensen: dat kunnen ze toch wel? Dat weten ze toch wel? Bijvoorbeeld taken die bij de verschillende functies horen. Maar hoe moeten ze dat weten als ik het ze niet duidelijk vertel? Leidinggeven aan veertig mensen heb ik onderschat.’

Ik ben goed in horeca, maar een studie personeel heb ik niet gedaan

Nu is er meer structuur. Robbert krijgt hulp van Rondje Horecapersoneel. Het bedrijf begeleidt hem, zijn zaak en zijn medewerkers gedurende een half jaar. ‘We hebben eerst het team in kaart gebracht: wat zijn de kernkwaliteiten van de mensen die hier werken? Zijn ze introvert, extravert? Waarin blinken ze uit? Waarin moeten ze nog groeien? Wat zouden ze nog willen leren? Dat was de eerste stap. Ook hebben we diverse processen op papier gezet: hoe regelen we vrije dagen en vakanties? Er is een inwerktraject opgesteld, taken en verantwoordelijkheden liggen vast en ga zo maar door.

Veel zaken regelde ik ad hoc en dan namen ze telkens veel tijd in beslag en was ik druk met het aansturen of bijsturen van medewerkers. Maar dat is natuurlijk lastig als voor hen de taken niet duidelijk zijn. Hoe kan iemand presteren als niet duidelijk is wat van hem verwacht wordt. In de waan van de dag vergeet je snel een-op-eengesprekken te voeren.’

Lees hier het hele artikel op Misset Horeca.

Mijn boek

”Om van personeel ambassadeurs te maken moet je ze Binden & Boeien.”

In mijn boek laat ik je zien welke ingrediënten essentieel zijn voor de bereiding van Binden & Boeien. Aan de hand van theorieën en praktijkvoorbeelden lees je hoe je Binden & Boeien blijvend op de kaart zet.

Niet met ingewikkelde processen en moeilijke termen, maar met handvatten die iedere ondernemer of manager kan toepassen. Want als je jouw personeel weet te Binden & Boeien, dan levert dat voor alle betrokkenen de gewenste resultaten op. Zowel op emotioneel als financieel gebied.

Rondje Horecapersoneel maakt op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website en/of Flash-applicaties wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. Wij maken gebruik van technische cookies ( noodzakelijk voor de technische werking van de website) en analytische cookies (om gebruiksgegevens te verzamelen). Wij mogen gebruik maken van technische cookies maar u heeft het recht om te kiezen of u ook analytische inschakelt . Als u deze cookies inschakelt, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden . Privacy policy