Wat doe je als jouw werknemer zich ziek meldt? Of je nu door kunt draaien of niet, veel horecazaken krijgen te maken met ziekmeldingen.
 
Dan krijg je ook te maken met een wirwar aan wetgeving. Welke factoren en belangen wegen nu mee? Wat is de juiste wijze van handelen in deze situaties?
 
Wist je bijvoorbeeld dat als een werknemer geen klachten heeft die het belemmeren om zijn of haar werk uit te voeren, er geen ziekmelding nodig is? 😯 Dus ook niet als de werknemer preventief thuis moet blijven en je geen werk hebt dat thuis kan worden gedaan.
 
Wanneer verzuim langer kan duren zal het nog complexer worden. Hier kun je mee te maken krijgen:
1. Wet verbetering poortwachter
2. Wet bescherming persoonsgegevens
3. Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA)
4. Arbodienst/bedrijfsarts
5. Verzekeraar
6. UWV
7. Financiële regelingen
Als interne processen niet helemaal goed zijn afgestemd dan gaat de communicatie vaak niet goed.
 
Het gevolg? Het verzuim kost teveel tijd, geld en energie dan noodzakelijk is. Tijd, geld & energie die je nu niet kunt missen!
 
Wil je eens vrijblijvend verder praten? Contact  
Of bel met 0203312370

Rondje Horecapersoneel maakt op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website en/of Flash-applicaties wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. Wij maken gebruik van technische cookies ( noodzakelijk voor de technische werking van de website) en analytische cookies (om gebruiksgegevens te verzamelen). Wij mogen gebruik maken van technische cookies maar u heeft het recht om te kiezen of u ook analytische inschakelt . Als u deze cookies inschakelt, helpt u ons om u een betere ervaring te bieden . Privacy policy